Két hete a blogom egyik olvasója összerúgott egy másik játékossal focizás közben, aminek következtében a térdszalagja komolyan megsérült. A sérülés olyan jellegű, hogy a térde sosem lesz többé a régi, egy újabb sérülés esetén a korábbi sérülés kimutatható marad mindig. Terveiben szerepel, hogy márciusban síelni megy, azonban attól fél, hogy ha történik vele (a térdével) baleset, akkor a biztosító nem fogja fizetni az orvosi költségeit.

A kérdés nagyon jó! A biztosítók nem fizetnek, amennyiben:

Ezek alapján azt lehetne mondani, hogy a biztosítók megtagadhatják a kifizetést, amennyiben a márciusi síelés során a térdével kapcsolatban sérülés következik be. Azonban azon az állásponton vagyok, amennyiben a baleset idejében gyógyultnak tekinthető a térd (tehát ha normálisan működik), akkor a biztosító erre nem hivatkozhat. (Ha egy baleset nem a korábbi balesettel összefüggésben keletkezik, tehát nem azért történik a baleset, mert volt egy korábbi sérülés, hanem attól teljesen függetlenül következik be.)

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kell körültekintően eljárni és mindent megtenni azért, hogy az újabb sérülést elkerülje az ember, tehát érdemes térdvédőt vásárolni és abban síelni, mert attól, hogy a biztosító kifizeti a kezelést, nem lesz újra régi a térde.